Gracious Manners

Nieuws

 

Op deze pagina vindt u blogs en korte artikels boordevol interessante weetjes. Volg Gracious Manners zeker op Instagram en Facebook, want daar delen we nog frequenter tips, en spelen we in op de actualiteit. Inspiratie verzekerd!

Social distancing

“Social distancing” moet, naast bubbel en knuffelcontact, één van de meest gebruikte woorden van het afgelopen jaar zijn. 

Maar eigenlijk is dit concept niet echt heel nieuw. Een paar woorden uitleg… 

Tuinbeleving

Dat het niet allemaal verloopt zoals iedereen in gedachten had, is zeker. Maar wat dacht u van een “tuinbeleving” of “terrasbeleving” om samen met uw gasten meer te weten te komen over de wondere wereld van etiquette? 

Kerstbeleving

Kerstavond en Kerstmis zullen dit bijzondere jaar 2021 in een kleine huiselijke kring worden doorgebracht. Maar het maakt het belang aan etiquette er niet minder om. 

En hoe hoort het nu ook allemaal weer? Een overzicht...

"Vuurkorfetiquette"

Misschien moet je eens iets schrijven over “etiquette aan de vuurkorf”, suggereerde iemand onlangs. Een meer dan actueel topic, en daar zal zeker nog niet veel over geweten zijn.

“Vuurkorfetiquette”, wat is daar eigenlijk over te zeggen?


Kerstkaarten

De ene vindt het een jaarlijkse opdracht, de andere spendeert er met plezier een hele zondagnamiddag aan in december: het schrijven van kerstkaartjes. Maar hoe hoort het versturen van kerstkaarten eigenlijk volgens de etiquette?

Handgeschreven kaartjes

Zijn handgeschreven kaartjes eigenlijk nog wel van deze tijd? Zeer zeker! 

Volgens de etiquette zijn er een aantal gelegenheden of situaties waarbij het dan ook echt hoort. 

Ontdek hier alvast de onderliggende gedachte. 

Terug gasten ontvangen

Sinds juni kon het dan (voor even) weer terug... In mondjesmaat konden we terug beginnen samenkomen met onze familie en/of vrienden.

Maar gasten uitnodigen en over de vloer krijgen in coronatijden: wat zegt de etiquette hierover? 10 tips. 

Etiquette na corona

“Verandert etiquette na corona”? Een vraag die me vaak gesteld wordt de laatste tijd… Het antwoord is echter klaar en duidelijk: “Neen, de etiquette verandert niet!”.

Wat er natuurlijk wél zal veranderen, is de manier waarop we etiquette toepassen.