Tuinbeleving

Dat het momenteel uiterst bijzondere tijden zijn, is zeker.

Het coronavirus heeft noodgedwongen in maart 2020 de pauzeknop van onze samenleving stevig ingedrukt. 


Velen van ons ontdekken elke dag opnieuw hoe belangrijk sociale contacten, vriendschappen en gezelligheid samen met elkaar wel niet zijn. 

Maar deze periode laat ons ook toe opnieuw te ontdekken hoeveel een simpele glimlach in de supermarkt voor iemand kan betekenen, hoe je respect voor iemand toont door fysiek afstand te houden bij de bakker, of hoe een helpende hand bij een eenzame oudere buurvrouw meer dan ooit geapprecieerd wordt… Wat vroeger iets kleins leek, wordt ineens een heel groot gebaar. Aandacht hebben voor andere mensen en attent zijn… Laat het net dát zijn waar etiquette om draait! 


Bent u op zoek naar een origineel idee om, op een veilige manier, nog eens samen te komen met uw vrienden of familie, collega’s te bedanken voor de betrokkenheid en flexibiliteit van de afgelopen maanden, of om gewoon een gezellige en inspirerende namiddag of avond te beleven met uw bubbel?

Laat u inwijden in de wondere wereld van etiquette, aan de hand van verhalen en anekdotes. Hieronder alvast een aantal mogelijke coronaproof ideeën voor de traditionele huiskamer- en restaurantbeleving. 

Huiskamerbeleving

De huiskamerbeleving, waar er dieper wordt ingegaan op het ontvangen van gasten, is sowieso steeds in kleine groep om voldoende interactie toe te laten en een ongedwongen sfeer te behouden. 

Wat dacht u op een zonnige namiddag van een “terrasbeleving” of een “tuinbeleving”? Of misschien beschikt u wel over een ruimere woonkamer waar de gasten iets verder dan normaal uit elkaar kunnen worden gezet en opengezette ramen voor de nodige frisse lucht zorgen?

Restaurantbeleving

Ook de restaurantbeleving, waar er tijdens het diner dieper wordt ingegaan op de historiek en huidige gebruiken van de etiquette aan tafel, is sowieso steeds in kleine groep om voldoende ruimte voor vragen toe te laten. 

Typisch gaat deze beleving sowieso door in een apart zaaltje van een restaurant, om de rust en gezellige sfeer te garanderen. Maar momenteel heeft dit ook als voordeel gasten verder uit elkaar te kunnen plaatsen, of zelfs aan aparte tafeltjes. Of wat dacht u van uw bubbel bij u thuis te ontvangen, met een diner aan huis geleverd? 

 Neem alvast vrijblijvend contact op om te kijken wat er kan worden uitgewerkt, uiteraard steeds in lijn met de meest recente maatregelen. Een veilige omgeving en een comfortabel gevoel voor iedereen komen vanzelfsprekend op de eerste plaats.