Nieuws & berichten

blog

High tea

“Waarom organiseer je eigenlijk geen high tea in plaats van een afternoon tea? Dat zou toch veel chiquer staan!” suggereerde iemand me intussen al een hele tijd geleden.

Wel, eigenlijk niet. Ontdek hier hoe het in elkaar zit... 

Social distancing

“Social distancing” moet, naast bubbel en knuffelcontact, één van de meest gebruikte woorden van het afgelopen jaar zijn. 

Maar eigenlijk is dit concept niet echt heel nieuw. Een paar woorden uitleg… 

Tuinbeleving

Dat het niet allemaal verloopt zoals iedereen in gedachten had, is zeker. Maar wat dacht u van een “tuinbeleving” of “terrasbeleving” om samen met uw gasten meer te weten te komen over de wondere wereld van etiquette? 

Kerstbeleving

Kerstavond en Kerstmis zullen dit bijzondere jaar in een kleine huiselijke kring worden doorgebracht. Maar het maakt het belang aan etiquette er niet minder om. 

En hoe hoort het nu ook allemaal weer? Een overzicht...

"Vuurkorfetiquette"

Misschien moet je eens iets schrijven over “etiquette aan de vuurkorf”, suggereerde iemand onlangs. Een meer dan actueel topic, en daar zal zeker nog niet veel over geweten zijn.

“Vuurkorfetiquette”, wat is daar eigenlijk over te zeggen?


Kerstkaarten

De ene vindt het een jaarlijkse opdracht, de andere spendeert er met plezier een hele zondagnamiddag aan in december: het schrijven van kerstkaartjes. Maar hoe hoort het versturen van kerstkaarten eigenlijk volgens de etiquette?

Handgeschreven kaartjes

Zijn handgeschreven kaartjes eigenlijk nog wel van deze tijd? Zeer zeker! 

Volgens de etiquette zijn er een aantal gelegenheden of situaties waarbij het dan ook echt hoort. 

Ontdek hier alvast de onderliggende gedachte. 

Verantwoordelijkheid

De een draagt zijn mondmasker onder de neus, de ander gooit zomaar een papiertje op straat. Zeg je daar iets van? En hoe zeg je dat dan? Welkom in de minicursus "andere mensen vriendelijk terechtwijzen"

(Knack Weekend 30 september 2020).

Terug gasten ontvangen

Sinds juni kon het dan (voor even) weer terug... In mondjesmaat konden we terug beginnen samenkomen met onze familie en/of vrienden.

Maar gasten uitnodigen en over de vloer krijgen in coronatijden: wat zegt de etiquette hierover? 10 tips. 

Mondmaskers

Mondmaskers zijn al maanden niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wat zegt de etiquette hierover? 
Een journaliste nam hierover in mei contact op en vatte alles heel mooi samen in het artikel "Een mondmasker is het nieuwe beleefd" (20 mei 2020).

Corona-etiquette

Etiquette in tijden van corona: hoe hoort het nu eigenlijk? Hoe begroeten we elkaar tegenwoordig en hoe houdt men afstand? Kortom: hoe blijft men in coronatijden beleefd in verschillende situaties?

Een interview hierover in Plus Magazine (5 mei 2020). 

Etiquette na corona

“Verandert etiquette na corona”? Een vraag die me vaak gesteld wordt de laatste tijd… Het antwoord is echter klaar en duidelijk: “Neen, de etiquette verandert niet!”.

Wat er natuurlijk wél zal veranderen, is de manier waarop we etiquette toepassen.